Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2014 15:07 - Пуста Власт
Автор: kolobr Категория: Политика   
Прочетен: 275 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.10.2014 15:27


Привет Вам,

 

Обръщам се към всички Вас по повод политическото положение в България. Обижда ме всеки един коментар на всички политически фигури, които ми се натрапват, умишлено или не, по всевъзможни начини. Тези хора ме обиждат всеки ден по хиляди пъти с всяка една своя дума. Обижда ме това, че може би си мислят, че им вярвам за нещо казано от тях, че ще ми повлияят по някакъв начин, че ще ме убедят в нещо, че ме вълнуват техните изказвания, коментари, оправдания, изхвърляния, заблуди, опити за насаждане на мнения, гледни точки, убеждения и т.н. Изобщо дори и да не искам да ме занимават пак по някакъв начин стигат до мен – дали ще намеря листовки в пощата или на чистачката на колата, плакати и билбордове по цялата страна (стоящи с месеци и години). Даже и в забавните предавания въртят усукват и пак до политици се стига.

Говорил съм с много хора по повод гласуването на избори. Голяма част от тях ми казват: „Няма да ходя да гласувам, защото не виждам вече за кого да гласувам”. Ако се вкараш в някакъв капан да спориш за това дали има или няма смисъл да се гласува ще се видиш в приключение. Проблемът е, че всеки казва, че на тези политици не им вярва, изгубили са тотално доверието на хората и въпреки всичко пак само те ни се натрапват. Ако питаш за някой независим или някой от новите лица издигнати от една или друга партия ти се казва: „А бе този не го познавам!”. Ами кого познаваш?!? Познаваш тези от твоето обкръжение. Ако не се занимаваш с политика или не те интересува политиката няма от къде да ги познаваш. И пак едни и същи режат баницата и разпределят, пазарят се, хитруват и така до безкрай. Едни си отиват обаче системата е толкова добре нагласена, че сякаш техни клонинги идват на тяхно място. Изобщо кои са тези хора? Въобще хора ли са? Има ли нещо човешко в тях? Такива са били винаги или някъде по пътя са се променили до такава степен, че все едно всички са излезли от една матрица? Ако един обикновен човек, ей сега, веднага го сложим там начело да управлява и той ли ще стане такъв? Може би властта е толкова силен „наркотик”, че така им промива мозъците и съзнанието и не се усещат какво правят, през какво минават, какви последствия може да има всяко едно тяхно действие или бездействие.

Ясно става, че колкото по нагоре се изкачват, толкова повече се откъсват от реалността. Това естествен процес ли е или предизвикан от някого или нещо? Ако властта е като наркотик, то означава, че всички властимащи са сериозно болни и трябва да се лекуват! Защото наркозависимите са болни хора. Психически болни. Те могат да направят неща за които на нормален човек никога и през ум няма да му мине. Не случайно има схващане, че короната е тежка! Тук се има предвид, че този който му е поверена голяма власт трябва да е с много чисто съзнание за да може да понесе тежестта на короната. Това е отговорност която не е по силите на всеки. Е, огледайте се, вижте своите познати, своите приятели, колеги, роднини и помислете дали виждате някой който може да понесе такава тежест. Ако някой познава достойни хора да ги назове, да ги предложи. Ще кажете, че властта е бстион окупиран от днешните партии и не може да се превземе. Може и да може! Кажете какъв е начина да се промени статуквото. Ако е изковано, така че те сами трябва да гласуват орязването си, изглежда логично това, че те никога няма да гласуват такова нещо. Ами тогава трябва да се използват техните инструменти за да се справим с тях. Намерете тези достойни хора, съдайте партия, популяризирайте я – сега повече от всякога имате всички необходими средства за това. Все пак информацията се разпространява много бързо и навсякъде! Може да се направи страница където чрез допитване до народа да се вземат важни решения. Може да се свика Велико Народно Събрание и да се промени конституцията. Трябва обаче много да се внимава, тъй като някои прослойки от обществото имат избирателна активност 90%, а други 20%. Да речем в области Къджали, Разград, Силистра, Шумен и др. е някак си по-голяма избирателната активност.

Не се оплаквайте ако не правите нищо за да Ви се случи нещо хубаво, а чакате някой друг да го направи за Вас!

Нахвърлях няколко въпроса и теми за размисъл.

 

Поздрави на всички.







Гласувай:
0




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolobr
Категория: Други
Прочетен: 4218
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031